Dezvoltare Programe

 Realizare aplicatii care raspund unor cerinte specifice
Solutii

Dezvoltare programe - Solutii

Dezvoltarea de programe reprezinta modalitatea principala de realizare a aplicatiilor. La inceputuri aceasta activitate avea o productivitate foarte scazuta deoarece se utilizau limbaje de programare din primele generatii si instrumente primitive, ceea ce impunea in schimb folosirea unor specialisti cu calificare inalta si dexteritati deosebite. Fiind realizate individual, in-house, aplicatiile nu erau standardizate, nu comunicau practic intre ele, eficienta acestor activitati fiind foarte scazuta.

Cu timpul tehnicile de programare au evoluat, s-au dezvoltat sistemele de baze de date, astfel ca astazi se poate vorbi de o industrie software cu tehnologii proprii. Atat asa zisele programe de baza cat si programele de aplicatie standard care se adreseaza unui numar mare de clienti se realizeaza de catre companii specializate. Raman totusi foarte multe cazuri in care pentru o anumita aplicatie ori nu exista pe piata produse satisfacatoare ori , daca exista, acestea necesita adaptari si completari. Aici intervine rolul companiilor IT, in general de marime medie – mica, capabile sa realizeze “la comanda” aplicatii pornind direct de la cerintele clientului.

Dezvoltarea de programe este un domeniu de activitate de interes pentru Computer Sharing Bucuresti care are capacitatea de a oferii solutii bazate pe diverse arhitecturi realizate in variate tehnologii. Expertiza companiei in acest domeniu cuprinde:

  • J2EE (EJB, JSP/Servlets, JDBC, etc.), Java şi Java Applets
  • Oracle database, Oracle Developer
  • C, C++, Delphi
  • Microsoft Access etc.
Tehnologii

Dezvoltare programe - Tehnologii

Computer Sharing Bucuresti are o indelungata experienta in domeniul bazelor de date Oracle, intr-o varietate de versiuni si configuratii. Proiectele dezvoltate de companie includ solutii realizate pe baze Oracle 7, 8, 8i, 9i şi 10g pe arhitecturi si sisteme de operare diverse ( IBM AIX, VAX/VMS, HP-UX, Windows, etc). Adeseori, in cadrul aplicatiilor dezvoltate, s-au proiectat si realizat solutii de interfatare intre sistemul nou si sistemele existente in mediul software al clientului, sisteme ERP, CRM, Billing, etc. (de exemplu : Oracle Applications, Vantive, etc.).

Intre proiectele dezvoltate de Computer Sharing Bucuresti se includ aplicatii web-based, dezvoltate in tehnologii J2EE ( EJB, JSP, Servlets, Java Beans, JDBC ) in stransa legatura cu baze de date Oracle, implementate pe o gama larga de arhitecturi si servere de aplicatie ( Microsoft IIS + Resin, Apache + Tomcat, OC4J, etc.), cu capacitati de generare de rapoarte in diverse formate (XLS, PDF, etc.), construite pe server folosind in exclusivitate tehnologii Java.

De asemenea au fost dezvoltate aplicatii in tehnologii Java (Swing, Java Applets, etc.), Oracle Developer – Forms and Reports -( în regim client-server şi web, Java Applets prin intermediul serverelor de aplicaţie Oracle – OAS/iAS ), Delphi, C, C++ (pe sisteme Windows, AIX, HP-UX, etc., in stransa legatura cu baze de date Oracle prin standardul OCCI (Oracle C++ Call Interface)), Microsoft Access, etc.

 

In domeniul sistemelor suport de decizie, Computer Sharing Bucuresti poseda o experienta importanta, materializata prin capabilitatile de a construi sisteme de “business intelligence”  in cele mai importante medii existente:

  • SAP – Business Warehouse
  • ORACLE- Business Intelligence

Compania Computer Sharing Bucuresti a proiectat si dezvoltat in intregime aplicatii de suport al deciziilor pentru companii multinationale, implicand prelucrarea unui volum foarte mare de date, in tehnologii OLAP si baze de date multidimensionale (Oracle Express) in concordanta cu sisteme RDBMS (Oracle).

Nu in ultimul rand, trebuie mentionate dezvoltarile de programe in completarea pachetelor de aplicatie din clasa ERP standard. In aceste cazuri se utilizeaza instrumente specifice oferite de producator RPG – IBM, ABAP – SAP.

 

Metodologie

Dezvoltarea de programe in Computer Sharing Bucuresti se desfasoara in baza unei metodologii detaliate care precizeaza toate activitatile desfasurate pe parcursul pricipalelor faze ale unui proiect: analiza, programare, testare, elaborare documentatii, instruire, intretinere.

 

Referinte

In decursul timpului Computer Sharing Bucuresti, a realizat atat aplicatii de timp real cat si aplicatii de baze de date, adresate unor domenii precum controlul proceselor, telecomunicatii, s.a.

  • CIM Krivoi Rog, Ukraina (industria metalurgică)
  • IMT Robotentechnik AG, Germania (Robotică)
  • Orange (Telecomunicaţii)